Flying Dutch Kids / Flying Doctors AMREF

Laat ze vliegen voor Africa is in 2007 ontwikkeld om de Flying Doctors in Afrika aan extra vlieguren te helpen.Die vlieguren worden door AMREF ingezet om ook in afgelegen Afrikaanse gebieden zieken te kunnen behandelen en dokters en verpleegsters op te kunnen leiden voor een betere gezondheid in Afrika.

Al 50 jaar biedt AMREF Flying Doctors hulp in het oosten en het zuiden van Afrika. En dat is nog steeds hard nodig. Want er zijn gebieden waar één dokter voor wel 20.000 patienten moet zorgen. Veel mensen wonen in afgelegen gebieden die bijna niet zijn te bereiken over de slechte wegen.

Daarom móeten de Flying Doctors van AMREF blijven vliegen. Om de Afrikanen die het nodig hebben te helpen. Prins Willem Alexander, was dit jaar op werkbezoek i.v.m het 50 jarige bestaan van de organisatie.

M.b.t de actie zijn er flyersetjes ontwikkeld waarmee kinderen van 6-14 jaar super coole papieren vliegtuigjes konden vouwen waaronder de Miles Flyers (wie vliegt het verst),Time Flyers ( wie vliegt het langst) en de Stunt Flyers(wie maakt de mooiste loopings).

 

Distributie kanaal waren alle Service en Mosadex apotheken.

Tevens werden er regionale competities gehouden op de vliegvelden met finale in Ahoy. Alle publiciteit op televisie, in dagbladen, huis aan huis bladen, tijdschriften en vakbladen werd uitgevoerd door PRfection.

Door deze succesvolle actie kon na afloop een substantieel bedrag worden afgedragen aan Flying Doctors Aan de actie - geïnitieerd door Total Care - werd deelgenomen door AMREF, Mosadex, KLM.

 

Telegraaf zozitdat N.Geographic
Jen Vriendin Flits4Kids
Linda wegener